Powered By Blogger

sâmbătă, 16 februarie 2013

Ingrijirea parului deteriorat

Ingrijirea  parului  deteriorat

  Vrei sa fii stralucitoare la petrecerile ce vin. Pentru asta, pe langa tinuta perfecta pe care ti-ai ales-o, trebuie sa ai si un par perfect. Din pacate, parul nostru are mult de suferit din cauza schimbarilor de temperatura si a diverselor produse pe care le folosim. 


Din ce motive se deterioreaza firul de par?


  • Daca te vopsesti sau iti decolorezi parul foarte des. Vopselele de par permanente si produsele decolorante contin oxidant. Aceasta substanta poate deteriora firul de par daca este folosita in exces. In aceasta categorie intra si coafarea permanent ? aceasta, impreuna cu vopsirea imediata, pot duce la distrugerea iremediabila a parului.
  • Folosesti uscatorul de par, placa pentru indreptat sau ondulatorul. Aceste aparate usuca, subtiaza si chiar pot arde firul de par. 
  • Regimul alimentar pe care il urmezi nu este unul sanatos, nu bei suficiente lichie sau stai mult timp in locuri unde poluarea din aer este foarte mare. Toate acestea pot fi responsabile de deteriorarea podoabei capilare.
  • Folosesti in exces produse de styiling, unele nepotrivite tipului tau de par. Spuma de par, fixativul, gelul, balsamul sau samponul iti pot deteriora parul daca nu sunt folosite si alese cu atentie.

    Ce putem face?

    Daca ai observat ca parul tau si-a pierdut stralucirea, a devenit tern, a inceput sa se rupa foarte usor, iar firul a devenit foarte subtire, inseamna ca a inceput sa se deterioreze. 
  • Adopta un regim alimentar sanatos, bazat pe fructe si legume proaspete, lactate si nu uita sa bei cat mai multe lichide (ceaiuri, apa plata, sucuri naturale).
  • Pentru a preveni uscarea si mai accentuata a parului, va trebui sa-i acorzi mai multa atentie. Pentru aceasta, incearca sa-ti lasi parul sa se usuce singur (fara sa mai folosesti uscatorul) si sa incerci sa-l coafezi fara placa sau ondulator.
  • Vopseste-te la cel putin 2-3 luni si evita sa te faci permanent inainte sa te vopsesti. Cand mergi sa cumperi produse de styiling pentru parul tau, citeste cu atentie instructiunile si vezi daca produsul se potriveste tipului tau de par.
  • Foloseste masti naturale pentru regenerare si stralucire. Astfel de masti le poti cumpara din comert sau le poti prepara in casa (ingredientele care dau rezultatele cele mai bune sunt: aloe vera, galbenusul de ou, uleiul de masline sau cel de ricin).

    Chiar daca Sarbatorile sunt foarte aproape, niciodata nu este tarziu sa incepi sa-ti ingrijesti parul. Cu foarte putin efort, poti fi atractia serii la petrecerile la care mergi.
  • Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu